Hayvanlar ülkesinin sakinleri güneşli bir güne merhaba demişlerdi. Burada hayvanlar hep birbirleriyle iyi anlaşırlardı. Onların ülkesinde bencillik yoktu. Arkadaşları aç iken diğerleri rahat edemezdi. İyilikle huzurla geçen zamanların ardından bir gün hayvanlar ülkesinin kralının aklına bir fikir gelir ve ülkedeki tüm hayvan türlerinden birer temsilci çağırayım da ülkenin huzurunun devamı için bir konuşma yapayım der.
Kral’ın hizmetinde çalışan hayvanlar ülkenin dört bir yanına gidip krallarının emirlerini harfiyyen yerine getirmek için yola çıktılar. Karıncalar, sincaplar, zebralar, kuşlar, tavşanlar, kirpiler, porsuklar, penguenler, köpekler, filler, kaplanlar, kurbağalar, arılar, develer, timsahlar, sinekler, yılanlar, ceylanlar ve diğer tüm hayvanlar, bir kedi olan Kral’a temsilcilerini seçip gönderirler. Kedi Kral onların gelişine özel bir kutlama hazırlatmış. Temsilciler ufukta görünmeye başlar başlamaz atlardan, fillerden, kuşlardan ve kurbağalardan oluşan bir orkestra doğal sesleriyle harika bir müzik çıkarıyorlarmış ortaya. Derken krallarına son derece itaatkar olan hayvanlar çok kısa zamanda toplanmışlar. Hep bir ağızdan krallarına sevgi gösterisinde bulunuyorlarmış. Bu şölen yerine en son kral da gelmiş ve başlamış konuşmaya.
Sevgili halkım, davetime icabet edip çok zorlu yollardan geldiniz. Hepinize çok teşekkür ederim. Görüyorum ki tüm hayvan türleri burada fakat Yarasa ailesinin temsilcisini göremedim der. Hemen penguen söz istemiş. Sayın Kral’ım biliyorsunuz burada en uzak yoldan gelen benim. Neredeyse tüm hayvanların hallerine, yaşantılarına, durumlarına şahit oldum. Ancak gelirken bir tane bile yarasa görmedim. Bu durum beni de şaşırttı ve yolda karşılaştığım arkadaşlara durumu sordum. Yarasalar hakkında çok şaşırtıcı ve üzücü söylentiler olduğunu işittim.
‘’İnsanlar ülkesinde çıkan bir hastalığın sebebi olarak yarasaları görmüşler. Yani deyim yerindeyse kralım kendi yaptıkları haince planlarına bizden birisi olan yarasaları alet etmişler. O günden sonra da nerede bir yarasa görseler hastalık sebebi uğursuzluk sebebi olarak görmüşler ve onu öldürmüşler. Yarasalar bir bir can vermişler. Sayın Kral’ım galiba bu durumdan dolayı hiçbir yarasa toplantınıza gelemedi’’ demiş.
Olan biteni dikkatlice dinleyen Kedi Kral hayvanlar tarihine geçecek o müthiş sözlerini söylemiş.
‘’Sevgili halkım bugün yarasa kardeşlerimizin başına gelen, yarın bizim başımıza da gelebilir. Sonuçta derdimizi mesajımızı bir türlü aktaramadığımız ya da dünya hırsından dolayı anlamak istemeyen insanlar ülkesi ile karşı karşıyayız. Biz en baştan beri onlarla hep arkadaş olalım dost olalım istedik. Fakat onların çoğu bunu bir türlü kabullenmek istemediler. Ve bugün bizim ülkemize savaş açmış durumdalar. Her toplantıda bir ailemizi, bir parçamızı kaybediyoruz. Birçok arkadaşlarımız ailelerimiz artık bizimle değiller. Harika bir düzen ve denge içinde olan ülkemizde her bir ailemiz bizim için çok önemli. Onların her birinin olmayışı bu dünyanın sonunu yaklaştırmakta. Bunun bir Kral için ne kadar zor olduğunu size anlatamam. Çünkü yüzyıllardır huzur içinde yönetilen ülkemiz son zamanlarda çok ciddi tehditler altında. Bu süreçte biz birliğimizi beraberliğimizi korumak zorundayız. Hala insanlara bazı şeyleri gösterebileceğimize inanıyorum. Bunu yaparken de hepinizin desteğine ihtiyacım var. Sevgili halkım bu büyük gayret gerektiren sevgi sabır ve kardeşlik mücadelesinde benimle misiniz?’’
Pür dikkat tüm hayvanlar krallarını dinlerken gelen bu soru karşısında hep bir ağızdan kendi dillerinde ‘EVEEETT’ demişler. Ve tekrar dünyanın var oluşundan beri insanoğluna göstermeye çalıştıkları önemli mesajları iletmeye devam edeceklerine inanarak topluluklar halinde geri dönüş yoluna koyulmuşlar. Dönüş yolunda tüm akrabalarına arkadaşlarına birlik ve beraberlik mücadelesinin heyecanını yansıtmışlar. Krallarına verdiği sözden bugüne kadar hiç dönmeyen hayvanlar ülkesinin sakinleri mutlu ve umutlu bir şekilde tekrar kendi hayatlarına dönmüşler. Aralarındaki bağı daha da artırmışlar. Ve insanlık için proje üretmeye başlayacaklarına dair sözler vererek bir birlerinde veda etmişler.. Bakalım hayvanlardan bize ne gibi projeler gelecek heyecanla bekliyoruz. 😊
Yorum Yazın